Problemy biblijne i społeczno-polityczne w liście świętego Augustyna do Marcelina - Eckmann, Augustyn (Vox Patrum, 1983)
Auotor huius loci de rebus litterariis pluribus verbis CXXXVIII epistolam sanoti Augustini exposuit.