Moc Krzyża świętego. Uwagi z teologii III wieku - Kaczmarek, Tomasz (Vox Patrum, 1984)
Hoc in brevissimo articulo virtus ac potestas crucis, quae tribus Sacrae Scripturae locis (Hab. 3,3-5; Is. 9,5; Exod. 17,9,11-14) a Cypriano Carthaginensi interpretatis expressae sunt, exponuntur.