Papież Damazy jako obrońca czystości wiary (W 1600 rocznicę śmierci) - Longosz, Stanisław (Vox Patrum, 1984)
Hac in dissertiuncula ratione 1600 anniversarii Damasi Romae Episcopi mortis praeparata exponitur, quomodo ille papa orthodoxam fidem ab erroribus, praesertim ab haeresi Arianorum necnon Apollinaristarum defendebat.