Pierwsza rodzinna katecheza domowa w ujęciu św. Jana Chryzostoma - Kania, Wojciech (Vox Patrum, 1985)
Primaevam Ecclesiam aspicientes rem sat mirabilem videmus. Nondum ei scholae proprie dictae erant, eius iuventus una cum pagana docebatur, magistri plerumque pagani erant.