Nadzieja w postawie ludzkiej w świetle wypowiedzi Tertuliana - Wójtowicz, Henryk (Vox Patrum, 1986)
Afferuntur et considerantur Tertulliani dicta de spe in vivo animi habitu apud christianos, et inprimis: de spe et exspectatione, de spe promissionis, de spe resurrectionis, de modo quo sanctae Voces ln Scriptura Sacra occurrentes spem nostram aedificant.