Problem wysłuchania modlitwy u Klemensa Aleksandryjskiego - Grzywaczewski, Józef (Vox Patrum, 1987)
Clemens Alexandrinus perfectum christianum gnosticum appellat. Gnosticus autem, qui homo mundo corde habetur, Deum et omnia in Deo amat.