Ideał kapłana według św. Efrema - Stręk, Leszek (Vox Patrum, 1987)
Hac in dissertatiuncula auctor copiosissimis S. Ephraemi Syri sententiis ac locutionibus dignitatem, sanctitatem ac munera sacerdotis adimplenda exponit.