Wykorzystanie teorii konotacji syntaktycznej czasownika w nauczaniu łaciny - Kaczmarkowski, Michał (Vox Patrum, 1988)
In derselben Zeit, d. h. im Jahre 1934, haben zwei Linguisten denselben Begriff in die Sprachwissenschaft eingefuhrt.