Anonim, Hermetica Oxoniensia I-V (Codex Clarkianus 11 Oxoniensis, ff. 81r-82r) - Sowińska, Agata Ewa (Vox Patrum, 2021)
Studium prezentuje polski przekład ze wstępem i komentarzem pięciu greckich wyimków hermetycznych, tzw. Hermetica Oxoniensia, znajdujących się w Codex Clarkianus 11 Oxoniensis (ff. 81r-82r).