Ks. Bartłomiej Bartosik, "Teoria i praktyka. Teologia darów duchowych w komentarzach Teodoreta z Cyru do listów Pawłowych i w 'Dziejach miłości Bożej'", Horyzonty Dogmatu 25, Wydawnictwo „scriptum”, Kraków 2022, ss. 295 - Szczur, Piotr (Vox Patrum, 2024)
Review of the book: Ks. Bartłomiej Bartosik, Teoria i praktyka. Teologia darów duchowych w komentarzach Teodoreta z Cyru do listów Pawłowych i w "Dziejach miłości Bożej", Horyzonty Dogmatu 25, Wydawnictwo „scriptum”, Kraków 2022.