Grzegorz z Nyssy, "Dzieła hagiograficzne", tł. M. Przyszychowska, opr. E. Wipszycka - M. Przyszychowska, Fundamenta 7, Kraków-Warszawa: Wydawnictwo Benedyktynów TYNIEC, Ośrodek Rozwoju Badań i Edukacji OBRE, 2025, ss. 172. - Stawiszyński, Wojciech (Vox Patrum, 2026)
Review of the book: Grzegorz z Nyssy, Dzieła hagiograficzne, tł. M. Przyszychowska, opr. E. Wipszycka - M. Przyszychowska, Fundamenta 7, Kraków-Warszawa: Wydawnictwo Benedyktynów TYNIEC, Ośrodek Rozwoju Badań i Edukacji OBRE, 2025.