Ojcowie pustyni i Jan Kasjan – ojciec monastycyzmu zachodniego w 50. rocznicę ogłoszenia dekretu o przystosowanej odnowie życia zakonnego "Perfectae caritatis" (Katowice, UŚ, 25-26 IX 2015) - Szczur, Piotr (Vox Patrum, 2016)
nie dotyczy