Orígenes, Sobre los principios, edición bilingüe preparada por Samuel Fernandez [wydanie tekstu łacińskiego, fragmentów greckich i tłumaczenie hiszpańskie], Fuentes Patrísticas 27, Madrid 2015, Editorial Ciudad Nueva, ss. 1047. - Pietras, Henryk (Vox Patrum, 2018)
nie dotyczy