Ks. Arkadiusz Baron, Świętość a ideały człowieka (Ojcowie Apostolscy, Klemens Aleksandryjski, Orygenes). Studium teologiczne na tle modeli filozoficzno-religijnych, Kraków 2013, Wydawnictwo WAM, ss. 424. - Szram, Mariusz (Vox Patrum, 2014)
nie dotyczy