O. Dariusz Kasprzak OFMCap, Duszpasterze V wieku. Studium porównawcze myśli pasterskiej św. Piotra Chryzologa i Sylwiana z Marsylii, Kraków 2008, Wydawnictwo UNUM, ss. 330. - Pietras, Henryk (Vox Patrum, 2009)
nie dotyczy