Piotr Świercz, Jedność wielości. Świat, człowiek, państwo w refleksji nurtu orficko-pitagorejskiego, Katowice 2008, Wydawnictwo Uniwersytetu Śląskiego, ss. 374. - Osek, Ewa (Vox Patrum, 2009)
nie dotyczy