Wypowiedzi św. Ambrożego przeciwko dewastacji ziemi - Osek, Ewa (Vox Patrum, 1998)
In hoc articulo omnia, quae sanctus Ambrosius episcopus Mediolanensis in orationibus suis, de terra conservanda dicit, et fontes eorum: loci scriptorum Latinorum Patrumque Ecclesiae.