Gabriel Bunge, Ewagriusz z Pontu Mistrz życia duchowego. Modlitwa ducha. Acedia. Ojcostwo duchowe, tłum. J. Bednarek - A. Jastrzębski - A. Ziernicki, redakcja naukowa - L. Nieścior, „Źródła Monastyczne" 19, Tyniec-Kraków 1998, Wydawnictwo Benedyktynów - Straszewicz, Marzenna (Vox Patrum, 1998)
review