Jerzy Wojtczak, Fides et litterae. Język łaciński dla uczniów szkół katolickich, studentów i alumnów, Warszawa 1998, Oficyna Wydawniczo-Poligraficzna „Adam”, ss. 400 - Wójtowicz, Henryk (Vox Patrum, 1997)
review