Aureliusz Prudencjusz Klemens, Poezje, przekład, wstęp i opracowanie Mieczysław Brożek, PSP 43, Warszawa 1987, Wydawnictwo Akademii Teologii Katolickiej, ss. 366 - Wójtowicz, Henryk (Vox Patrum, 1997)
review