Wizja prapoczątków świata w „Heksaemeronie” Bazylego Wielkiego - Osek, Ewa (Vox Patrum, 1999)
Secundum sanctum Basilium omnia quae vivunt universi elementorum vel inanimatae naturae ornatus sunt: plantae et terrestria animalia terrae, aquatilia aquae, volati!ia aeris apparatus, supplementum et decus.