Flawiusz Filostratos, Żywot Apolloniosa z Tyany. Z języka greckiego przełożył, wstępem i komentarzem opatrzył Marian Szarmach, Toruń 2000, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, ss. 264 - Pokrywka, Władysław (Vox Patrum, 1999)
review