Il presbitero nelle lettere di Ignazio di Antiochia - Adamczewski, Piotr (Vox Patrum, 2002)
Studium de presbytero apud Ignatium Antiochenum tractat: de eius persona, de eius navitate ecclesiastica, de eius magisterio. Post introductionem de vita, origine, martyrio et epistulis inquisivimus, quibus definitionibus utatur Ignatius scribendo de presbytero. Deinde investigamus explicationem singulorum epistularum fragmen- torum. In fine, in compendio studia et praxim Ignatii exhibere conati sumus.