Krzysztof Stopka, Armenia christiana. Unionistyczna polityka Konstantynopola i Rzymu a tożsamość chrześcijaństwa ormiańskiego (IV-XV w.). Rozprawy Wydziału Historyczno-Filozoficznego zbioru ogólnego 96, Kraków 2002, Polska Akademia Umiejętności, ss. 354 - Longosz, Stanisław (Vox Patrum, 2002)
review