Dramatyzowane homilie o Janie Chrzcicielu i chrzcie Chrystusa - Longosz, Stanisław (Vox Patrum, 2003)
Hac in brevi dissertatiuncula explicantur duae dramaticae homiliae: faise attributa Gregorio Thaumaturgo patriarchae Gregorii Antiocheni et Pseudo-Eusebii Alexandrini, quae iuxta auctorem constituunt validum momentum in processu formandi dramatis christiani; uti appendix proponitur prima Polonorum translatio homiliae pseudo-Eusebianae de baptismo.