Aureliusz Prudencjusz Klemens, Wieńce męczeńskie (Peristepanon) oraz przedsłowie i epilog, tłum. M. Brożek i inni tłumacze, wstęp i opracowanie M. Starowieyski, ŹMT 40, Kraków 2006, Wydawnictwo WAM, ss. 348 - Longosz, Stanisław (Vox Patrum, 2005)
review