Chrystus - "święcąca gwiazda poranna" (Ap 22,16) we wczesnochrześcijańskiej literaturze i sztuce - Dobrzeniecki, Tadeusz (Vox Patrum, 1983)
L’auteur de l’artlcle s’efforce de montrer comment l’expression blblique: "Etoile radieuse du matin".