Poezja Kraju dwóch rzek i jej wpływ na postawę współczesną - Kania, Wojciech (Vox Patrum, 1984)
Syria prima post Terram Sanctam Evangelium recepit. Ecclesia, quae hinc celeriter dilatabatur, indutura erat veterem hominem in hominem novum renatosque in baptismo similes Christo efficere.