Przedchrześcijańskie "actio" i "contemplatio" a "vita activa" i "vita contemplativa" u św. Grzegorza Wielkiego - Sojka, Stanisław (Vox Patrum, 1986)
Dissertatiuncula hac id sibi auctor proposuit, ut Sancti Gregorii Magni de vita activa et contemplativa doctrinam exponeret.