Poszukiwanie mądrości a nawrócenie według św. Augustyna. Aspekt epistemologiczno-etyczny - Drożdż, Alojzy (Vox Patrum, 1988)
Der hl. Augustinus hat sehr viel seiner Aufmerksamkeit auf das Problem der Weisheit.