Św. Augustyn w ocenie ks. Jana Czuja - Kania, Wojciech (Vox Patrum, 1988)
Clarus Ecclesiae Doctor, vir magno ingenio praeditus, sanctus Augustinus his annumeratur, quibus multi multum semper in suis studiis vacabant.