Od wydawcy: Słowo Życia - Słowo Zbawienia - Witczyk, Henryk (Verbum Vitae, 2002)
Słowo wstępne wydawcy, ks. Henryka Witczyka, dyrektora Instytutu Teologii Biblijnej "Verbum" oraz redaktora naczelnego "Verbum vitae"