Liturgia uobecnieniem zwycięstwa Boga nad mocami zła - Rubinkiewicz, Ryszard (Verbum Vitae, 2002)
Recenzja: Wojciech Popielewski OMI, Alleluja! Liturgia god ów Baranka eschatologicznym zwyciêstwem Boga, Kielce, Instytut Teologii Biblijnej Verbum 2001 s. 321.