Czego oczekiwał pierwotny Kościół? - Pikor, Wojciech (Verbum Vitae, 2004)
Recenzja: Ks. Sławomir Jan Stasiak, Eschatologia w Listach Pasterskich. Specyfika terminów rzeczownikowych, Biblioteka Diecezji Legnickiej 9, Legnica 1999, stron 229.