Biblista i historyk sztuki czytają Ewangelię - Tronina, Antoni (Verbum Vitae, 2007)
Recenzja prac: "Gdy Jezus narodził się w Betlejem... Ewangelia Dzieciństwa z komentarzem teologiczno-biblijnym i ikonograficznym." Komentarz teologiczno-biblijny: ks. Antoni Paciorek, komentarz ikonograficzny: Urszula Małgorzata Mazurczak, Wyd. KUL, Lublin 2005, ss. 220 "Męka Pana naszego Jezusa Chrystusa według św. Mateusza z komentarzem teologiczno- biblijnym i ikonograficznym." Komentarz teologiczno-biblijny: ks. Antoni Paciorek, komentarz ikonograficzny: Aneta Kramiszewska, Wyd. KUL, Lublin 2007, ss. 192