Roman Bartnicki, Dzieje głoszenia Słowa Bożego. Jezus i najstarszy Kościół (Kraków: Petrus 2015) - Kubiś, Adam (Verbum Vitae, 2016)
Recenzja książki: Ks. Roman Bartnicki, Dzieje głoszenia Słowa Bożego. Jezus i najstarszy Kościół (Kraków: Petrus 2015). Ss. 362. PLN 49.00. ISN 978-83-7720-309-5