Roman Bartnicki, Jezus w drodze do śmierci i zmartwychwstania. Komentarz do Ewangelii Marka 8,27-16,20. Część II. Mk 14,1-16,20 (Warszawa: Instytut Papieża Jana Pawła II 2019) - Szymik, Stefan Henryk (Verbum Vitae, 2020)
Recenzja książki: Roman Bartnicki, Jezus w drodze do śmierci i zmartwychwstania. Komentarz do Ewangelii Marka 8,27-16,20. Część II. Mk 14,1-16,20 (Warszawa: Instytut Papieża Jana Pawła II 2019). Ss. 478. PLN 49. ISBN 978-83-65198-60-0.