Wyjście jako dzieło mądrości - Mielcarek, Krzysztof (Verbum Vitae, 2003)
Recenzja: Ks. Bogdan Poniży, Księga Mądrości. Od egzegezy do teologii [Biblioteka Pornocy Naukowych 17], Poznań: UAM 2001, ss.242.