Janusz Lemański, Narodziny Izraela. Szkice historyczno-biblijne (Uniwersytet Szczeciński. Rozprawy i Studia 1203; Szczecin: Wydawnictwo Naukowe US 2021) - Niesiołowski-Spanò , Łukasz (Verbum Vitae, 2023)
Book review: Janusz Lemański, Narodziny Izraela. Szkice historyczno-biblijne (Uniwersytet Szczeciński. Rozprawy i Studia, t. 1203; Szczecin: Wydawnictwo Naukowe US 2021). Pp. 348; ISBN: 978-83-7972-460-4 .