Bóg nie działa gdziekolwiek, lecz w konkretnym miejscu - w Kościele - Cezary Korzec, (Verbum Vitae, 2004)
Recenzja: Gerhard Lohfink, Dio ha bisogno delia Chiesa? Sulla teologia del popolo di Dio, Edizioni San Paolo: Cinisiello Balsamo 1999.