Bez wyważania otwartych drzwi - Pikor, Wojciech (Verbum Vitae, 2004)
Recenzja: F.J. Stendebach, Introduzione all'Antico Testamento, Giornale di teologia 251, Brescia: Queriniania 1996, ss. 416 ( oryg. niem. Einleitung in das Alte Testament, Diisseldorf: Patmos 1994).