Co nam mówi opowiadanie o początku świata i człowieka (Rdz 1-3) - Witczyk, Henryk (Verbum Vitae, 2004)
Recenzja: Ks. Zdzisław Pawłowski, Opowiadanie, Bóg i początek. Teologia narracyjna Rdz 1-3 (wyd. Vocatio, Warszawa 2003, ss. 491).