Kamil Gniwek, Czynność symboliczna w księdze Jeremiasza jako forma prorockiego głoszenia Słowa Bożego. Studium Historyczno – Teologiczne Księgi Jeremiasza (Przemyśl: Wydawnictwo Archidiecezji Przemyskiej 2016) - Jaworski, Piotr (Verbum Vitae, 2016)
Recenzja książki: Ks. Kamil Gniwek, Czynność symboliczna w księdze Jeremiasza jako forma prorockiego głoszenia Słowa Bożego. Studium Historyczno – Teologiczne Księgi Jeremiasza (Przemyśl: Wydawnictwo Archidiecezji Przemyskiej 2016). Ss. XXVIII + 211. ISBN 978-83- 64989-13-1.