Prace, szkice i notatki Edmunda Bojanowskiego - Musiał, Sebastian (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
Inedita, t. 1-2, red. Edward Gigilewicz, s. Maria Loyola Opiela; Prace, szkice i notatki Edmunda Bojanowskiego. Inedita, Indeksy, oprac. Weronika Gigilewicz, Wydawnictwo Zgromadzenie Sióstr BDNP, Lublin 2016, t. 1 – ss. 894, t. 2 ss. – 1006, Indeksy – ss. 62.