JANUSZ MARIAŃSKI, TOŻSAMOŚCI RELIGIJNE W SPOŁECZEŃSTWIE POLSKIM. STUDIUM SOCJOLOGICZNE, WYDAWNICTWO ADAM MARSZAŁEK, TORUŃ 2017, 513 ss. - Prüfer, Paweł (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.