JANUSZ MARIAŃSKI, MEGATRENDY RELIGIJNE W SPOŁECZEŃSTWACH PONOWOCZESNYCH. STUDIUM SOCJOLOGICZNE: WYDAWNICTWO ADAM MARSZAŁEK, TORUŃ 2016, 399 s. - Zduniak, Agnieszka (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.