JANUSZ MARIAŃSKI, GODNOŚĆ LUDZKA JAKO WARTOŚĆ SPOŁECZNO-MORALNA: MIT CZY RZECZYWISTOŚĆ? STUDIUM INTERDYSCYPLINARNE, TORUŃ: WYDAWNICTWO „ADAM MARSZAŁEK”, 2016, 527 s. - Kozak, Jarosław (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.