RODZICIELSTWO W SYTUACJI DEZORGANIZACJI RODZINY I MOŻLIWOŚCI WSPOMAGANIA RODZICÓW, RED. NAUK. J. BRĄGIEL, B. GÓRNICKA, OPOLE: WYDAWNICTWO UNIWERSYTETU OPOLSKIEGO, 2014, 286 s. - Marczewski, Marek (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.