JANUSZ MARIAŃSKI, PRAKTYKI RELIGIJNE W POLSCE W PROCESIE PRZEMIAN. STUDIUM SOCJOLOGICZNE, SANDOMIERZ 2014, 392 s. - Kozak, Jarosław (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.