PROGYMNASMATA. GRECKIE ĆWICZENIA RETORYCZNE I ICH MODELOWE OPRACOWANIE, OPRACOWANIE, PRZEKŁAD I KOMENTARZ HENRYK PODBIELSKI, LUBLIN: TOWARZYSTWO NAUKOWE KUL, 2013, 582 s. - Gondek, Paweł (Zeszyty Naukowe Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II, 2020)
.